Mariënberg behaalt een belangrijke overwinning tegen Lutten

Mariënberg heeft zich naar een sterke overwinning gewerkt tegen koploper Lutten, na eerder te hebben gestreden tegen tien man van Avereest. Het team slaagde erin om een 0-1 achterstand om te buigen naar een 2-1 overwinning, waarmee ze waardevolle punten hebben behaald in een competitie die elke week weer nieuwe wendingen kent.

In de eerste helft van het duel waren er weinig hoogtepunten, met enkele kansen aan beide zijden maar geen doorslaggevende momenten. Echter, na een half uur begon het spel intenser te worden, met kansen die op de paal en de lat belandden. Uiteindelijk wist Lutten de ban te breken en op voorsprong te komen, maar Mariënberg liet zich niet ontmoedigen.

Rode kaart

Een omstreden rode kaart voor een Lutten-verdediger zorgde voor discussie, maar Mariënberg maakte gebruik van de situatie door snel te reageren en twee verse spelers het veld in te sturen. Met een gedurfde aanpak, waarbij de verdediging één-op-één werd gezet en vijf spelers naar voren werden gestuurd, wist Mariënberg uiteindelijk de gelijkmaker te scoren.

Timing is alles

Het beslissende moment kwam zes minuten voor het einde, toen een vrije trap tegenwind had maar toch werd benut dankzij een sterk staaltje timing van spits Colin Bouwhuis. Deze goal bezegelde de 2-1 overwinning voor Mariënberg, die het als verdiend beschouwde en vol vertrouwen vooruit keek naar de komende wedstrijden.

Met nog zeven wedstrijden te gaan, blijft Mariënberg vastberaden om hun positie te verbeteren in het klassement. De overwinning op Lutten was een stap in de goede richting, en het team kijkt uit naar de uitdagingen die nog komen.

Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS